středa 18. července 2018

Nízkosacharidový buřtguláš

Share Button
Nízkosacharidový buřtguláš

Uzeniny nejsou zrovna nejzdravější a určitě nemají být základem LCHF stravy. Když už je kupujeme, snažím se vybírat složením co nejjednodušší a bez plnidel a chemických roztodivností. Do buřtguláše se běžně dávají brambory, ty jsem zaměnila za tuřín, a zahušťuje se obilnou moukou, která nízkosacharidová také není, ale i dřív jsem místo ní do polévek a omáček často používala zeleninu, jen to chce vybrat nepříliš výrazné druhy a nebo druhy ladící s pokrmem.

Suroviny

  • 4 lžíce sádla
  • 4 oloupané a nadrobno pokrájené cibule
  • 750 g kvalitních špekáčků (s vysokým podílem masa, s minimem aditiv, bez škrobu atd.) nakrájených na půlkolečka
  • 4 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 vnitřní semínkové části z menších cuket (třeba zbytek z cudlí)
  • kousek hokkaido nebo oloupané máslové dýně o zhruba stejném objemu jako cuketové středy
  • 1 velký oloupaný a na kostky pokrájený tuřín
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 4 oloupané a prolisované stroužky česneku
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup


Cibuli orestujte v hrnci na sádle dosklovita, přidejte špekáčky a ještě osmahněte. Zaprašte sladkou paprikou a ihned zalijte cuketou a dýní rozmixovanou s vodou. Vhoďte kostky tuřínu, přidejte i mletý kmín a sůl. Uveďte do varu, přiklopte poklicí, ztlumte výkon plotýnky na minimum a za občasného míchání uvařte tuřín doměkka. Poté buřtguláš dochuťte česnekem a solí, ještě několik minut poduste a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat