úterý 17. července 2018

Zelné nudle s vepřovým masem po asijsku

Share Button
Zelné nudle s vepřovým masem po asijsku

Na nízkosacharidovou verzi jde předělat skoro jakékoliv jídlo, pokud na něj máte chutě, ale nechcete hřešit mimo hranice tohoto stravování. Ve facebookové skupině Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí! se objevila alternativa k fastfoodovým "čínským" smaženým nudlím, jako základ bylo použito bílé zelí. Zeleninu, druh masa, použité koření můžete přizpůsobit svým chutím a stavu zásob, je to jednoduché jídlo z jedné pánve.

Suroviny

  • 500 g vepřové kýty nebo kotlety bez kosti nakrájené na nudličky
  • 1/2 hlávky bílého zelí nakrájeného na tenké proužky
  • 2 oloupané cibule pokrájené na tenké měsíčky
  • 2 očištěné mrkve nakrájené na nudličky (dobře to jde pomocí julienne škrabky)
  • 2 červené papriky zbavené semínek a nakrájené na nudličky
  • 2 oloupané a rozetřené stroužky česneku
  • 2 cm dlouhý oloupaný kousek zázvoru nastrouhaný najemno
  • 1/2 lžičky čínské směsi koření pěti vůní nebo domácího pikantnějšího perníkového koření
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého koriandru
  • hrst na proužky pokrájené cibulové nati nebo medvědího česneku
  • nerafinovaná mořská sůl
  • sádlo

Postup


V dostatečně velké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte několik lžic sádla a orestujte na nich vepřové nudličky. Poté postupně dle potřebné doby tepelné úpravy přidávejte zeleninu, nejprve zelí, pak cibuli, mrkev a nakonec červenou papriku, směs osolte a nadále za občasného míchání opékejte. Jakmile zelenina změkne, do směsi v pánvi vmíchejte česnek, zázvor, veškeré koření a cibulovou nať nebo medvědí česnek, ještě krátce orestujte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat