Na nízkosacharidovou verzi jde předělat skoro jakékoliv jídlo, pokud na něj máte chutě, ale nechcete hřešit mimo hranice tohoto stravování. Ve facebookové skupině Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí! se objevila alternativa k fastfoodovým "čínským" smaženým nudlím, jako základ bylo použito bílé zelí. Zeleninu, druh masa, použité koření můžete přizpůsobit svým chutím a stavu zásob, je to jednoduché jídlo z jedné pánve.
Suroviny
- 500 g vepřové kýty nebo kotlety bez kosti nakrájené na nudličky
- 1/2 hlávky bílého zelí nakrájeného na tenké proužky
- 2 oloupané cibule pokrájené na tenké měsíčky
- 2 očištěné mrkve nakrájené na nudličky (dobře to jde pomocí julienne škrabky)
- 2 červené papriky zbavené semínek a nakrájené na nudličky
- 2 oloupané a rozetřené stroužky česneku
- 2 cm dlouhý oloupaný kousek zázvoru nastrouhaný najemno
- 1/2 lžičky čínské směsi koření pěti vůní nebo domácího pikantnějšího perníkového koření
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- hrst na proužky pokrájené cibulové nati nebo medvědího česneku
- nerafinovaná mořská sůl
- sádlo
Postup
V dostatečně velké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte několik lžic sádla a orestujte na nich vepřové nudličky. Poté postupně dle potřebné doby tepelné úpravy přidávejte zeleninu, nejprve zelí, pak cibuli, mrkev a nakonec červenou papriku, směs osolte a nadále za občasného míchání opékejte. Jakmile zelenina změkne, do směsi v pánvi vmíchejte česnek, zázvor, veškeré koření a cibulovou nať nebo medvědí česnek, ještě krátce orestujte a podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat