Banánovo-avokádový „pudink“ bez vaření

I při bezmléčné dietě jsem občas měla chuť na pudink. Jednou jsem natrefila na kakaový krém z avokáda, vyzkoušela ho a recept se v mojí kuchyni uchytil. Je velmi variabilní, bez mléka, vajec i cukru a téměř instantně hotový. Navíc je plný zdravých tuků, vitamínů a minerálů. Tato verze obsahuje banány a oříšky.

Suroviny

  • 2 banány
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce lískooříškového nebo mandlového „másla“ (na pastu rozmixovaných ořechů)
  • 1 až 2 lžíce javorového sirupu

Postup

Banány oloupejte a nakrájejte je nebo rozlámejte na několik kousků.

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a dužninu ze slupky vydlabte lžící. Do vyšší užší nádoby vložte oloupané banány, dužninu z avokáda, ořechové „máslo“ a javorový sirup.

Vše dohladka rozmixujte a ihned podávejte. V chladničce „pudink“ vydrží do druhého dne, jen na povrchu mírně zešedne, to ale nijak nebrání jeho konzumaci.
</br />

Sdílet: