Čokoládový arašídový nugát

Ve článku Moje tipy, jak dobít energii jsem vám slibovala recept na nízkosacharidový arašídový nugát. Je to kalorická bomba, to nepopírám. Ale moc dobrá a někdy je přesně toto potřeba. Uspokojit relativně zdravě svoje chutě a pokračovat dál. Nicméně tím vás nechci nijak nabádat k zajídání stresu. Stejně to většinou dlouhodobě nepomáhá. I když já sama při pocuchaných nervech spíš chuť k jídlu ztrácím. A mlsám pak později, v klidu.

Recept na čokoládový arašídový nugát je rychlý a jednoduchý, s minimem zašpiněného nádobí. K přípravě nugátu vám postačí jen jeden hrneček nebo kastrůlek a dvě lžičky. Ta druhá je na nabírání arašídového másla, aby zbylý obsah skleničky zůstal čistý. Pokud nevyužijete mikrovlnnou troubu (já se jí úplně nebráním, mrkněte třeba na tento článek) a nechcete nugát vyjídat rovnou z kastrůlku, nachystejte si na něj navíc misku. A případně na větší druhy ovoce ještě vytáhněte prkénko a nůž.

… ” servírování nugátu není raketová věda ” …

Po vychlazení čokoládový arašídový nugát hodně zhoustne, možná by šel vylít do pekáčku a pak krájet na kostičky. Ještě jsem to ale nezkoušela. Já ho mám nejraději polotekutý a smíchaný rovnou v hrnku s trochou jahod, malin nebo černého rybízu. Ovoce můžete přidat čerstvé i mražené. Na mraženém ovoci nabalený nugát tuhne a v hrnku tak vzniká zvláštní nesourodá hmota. Klidně vyzkoušejte různé varianty a napište mi, která vám chutnala nejvíc.

0 z 0 hlasy
Vytisknout Připnout

Čokoládový arašídový nugát

Nízkosacharidová tuková bomba plná energie
Chod dezert, mls
Kuchyně americká, evropská, nízkosacharidová
Množství 1 porce
Příprava 5 minut

Suroviny

  • 25 g másla
  • 25 g 100% čokolády
  • 75 g jemného arašídového krému (100% arašídového másla)
  • 2 lžíce drobného bobulovitého ovoce

Postup

  • Máslo a čokoládu společně rozehřejte v hrnečku v mikrovlnné troubě (v průběhu nemusíte surovinami míchat) a nebo za stálého míchání v kastrůlku při mírném výkonu plotýnky. Nevařte, jen ohřejte do rozpuštění.
  • K rozpuštěnému máslu s čokoládou přidejte arašídový krém a vše dohladka rozmíchejte.
  • Nugát podávejte dle svých preferencí vlažný či vychlazený, doplněný trochou ovoce s nížkým obsahem sacharidů.

Tipy

V mikrovlnné troubě je rozehřívání čokolády rychlejší. Nemusí se s ní míchat a má menší tendence se připalovat.
Pokud je na vás 100% čokoláda příliš hořká, můžete použít jinou vysokoprocentní, například 85%. Tím se ale zvedne obsah sacharidů v nugátu.
Vyzkoušeli jste tento recept?Přidejte svoje foto na Instagram a označte ho @skritcikuchyne nebo #skritcikuchyne

Jestliže chuti arašídů nefandíte a nebo je špatně trávíte, můžete arašídové máslo zaměnit za jiný čistě oříškový krém. Já si v poslední době oblíbila ořechová másla a mouky a 100% čokoládu značky LifeLike. Chutnají mi a výrobce je lokální. A to se počítá.

Pokud se Vám můj blog a zdejší recepty líbí, budu ráda, když mě podpoříte. Můžete mi poslat na účet menší či větší částku. Napadá-li Vás ale jiná možnost, jak mi pomoci chod blogu udržovat, neváhejte mě kontaktovat.

Sdílet: