Čokoládový sorbet

Možná se vám přijde, že jste podobnou vodovou zmrzlinu na mém blogu už kdysi viděli. Ano, nezdá se vám to, jen jsem tentokrát nedala mátu a zvolila nízkosacharidové, ale neumělé, sladidlo. Kakaové máslo a kakaový prášek, jako obvykle, doporučuju z Čokoládovny Troubelice. Nejlepší je sorbet čerstvě připravený, v mrazničce pak hodně ztvrdne. Nicméně pokud vám zbyde, naplňte s ním nanukové formičky, velmi elegantně tak problém tvrdé zmrzliny vyrušíte.

Suroviny

  • 350 g vody
  • 75 g xylitolu
  • 75 g kakaového másla
  • 60 g neodtučněného kakaového prášku

Postup

Do hrnce nalijte vodu a přidejte xylitol a kousky kakaového másla, směs pomalu zahřívejte (nevařte), až se xylitol a kakaové máslo úplně rozpustí. Směs nalijte do mixéru, vsypte kakaový prášek a vše důkladně dohladka rozmixujte. Nechejte vychladnout na pokojovou teplotu a poté uložte do ledničky. Co nejchladnější směs zpracujte ve zmrzlinovači na sorbet a ihned podávejte, čokoládový sorbet se hodí i k ovoci a nebo palačinkám.

Sdílet: