Kakaová banánová zmrzlina

Léto v plném proudu a my stále nemáme zmrzlinovač, ale poradíme si i bez něj. Základ na krémovou zmrzlinu z mražených banánů se už osvědčil s lískooříškovým „máslem“ a tady máte jednu z dalších možností. A pokud vám ani tahle inpirace nestačí, mrkněte třeba k Mlsné mámě na banánovou se zahradním ovocem nebo s arašídovým „máslem“ a čokoládou.

Suroviny

  • 3 banány
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 6 vrchovatých lžic nepraženého kakaového prášku (doporučuju natural 20/22 (např. z Čokoládovny Troubelice)

Postup

Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Plátky banánu rozložte naplocho v sáčku nebo uzavíratelné nádobě a nechejte je v mrazničce zmrazit, trvá to několik hodin. Do mixovací nádoby vsypte kakaový prášek, nalijte datlový sirup a přidejte pár minut mimo mrazničku povolená mražená kolečka banánu. Vše dohladka rozmixujte a zmrzlinu ihned podávejte. Pokud je výsledná zmrzlina příliš měkká, rozpouští se, nechejte ji v uzavíratelné krabičce v mrazničce ještě zpevnit. A nebo s ní naplňte formičky na nanuky, jen si na ně budete muset trochu počkat, až mražením dostatečně ztuhnou.
</br />

Sdílet: