Kakaové cupcakes z kokosové mouky s kakaovým krémem

Pokud jako já milujete kvalitní kakao, mám tu recept přímo pro Vás. Kakao v něm totiž najdete dvakrát, v muffinovém těstě i v krému.

Suroviny

  • 4 vejce
  • 1/4 hrnku (60 g) změklého másla
  • 1/3 hrnku (120 g) světlého medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku nepraženého kakaového prášku (doporučuju z Čokoládovny Troubelice)
  • 1/4 hrnku kokosové mouky
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3 lžíce (60 g) světlého medu
  • 2 žloutky
  • 3/4 hrnku (180 g) změklého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • dle chuti 1/2 až 3/4 hrnku nepraženého kakaového prášku

Postup

Všechny suroviny na těsto promíchejte na hladké těsto, rozdělte ho do 12 formiček na muffiny a upečte je v troubě vyhřáté na 170 °C, bude to trvat přibližně 30 až 35 minut. Upečené kakaové muffiny vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.

V malém kastrolku uveďte do varu med. Mezitím vyšlehejte do pěny dva žloutky a pomalu za stálého šlehání přidávejte vařící se med. Šlehejte několik minut, až směs zchladne. Poté po částech zašlehejte máslo a nakonec vanilkový extrakt a po lžících kakaový prášek. Pokud by byl krém příliš řídký, uložte ho do chladničky a po zpevnění ještě prošlehejte. Na vychladlé kakaové muffiny nastříkejte kakaový máslový krém, já jsem vytvářela růžičky pomocí zdobící špičku ve tvaru uzavřené šesticípé hvězdy (koukněte třeba na špičku Wilton 2D).

Sdílet: