Keto palačinky

Já vím, už zase palačinky. Skřítě mladší by je nejradši snídalo snad každý den. To mu sice neprojde, ale zhruba jednou týdně nějaké usmažím. A vymýšlím alespoň různé příchutě těsta. Keto palačinky z vajec a kokosového mléka jsou nemléčnou variací na nízkosacharidové palačinky z mascarpone. Moje děti mají mascarpone rády. Ani jejich bříška neprotestují. Nicméně moje tělo si s většinou mléčných výrobků moc nerozumí a mascarpone není výjimkou.

Z low carb palačinek, které na blogu Skřítčí kuchyně najdete, se keto palačinky otáčejí nejsnáz. Těsto na ně nejlépe drží pohromadě a nejméně se přichytává k pánvi. Dokonce při smažení není potřeba přidávat další tuk, bohatě stačí ten přítomný v těstě. Na druhou stranu chutnají nejvíc vaječně. Začátečníkům s nízkosacharidovou stravou bych je proto nedoporučila. Nejprve nechejte chuťové buňky si zvyknout na jiný styl jídla a teprve pak moje keto palačinky vyzkoušejte. Trochu jsem se bála, co na ně řeknou děti. Zbytečně, zařadily je mezi k snídani povolené recepty.

… ” teď už jen palačinky servírovat ” …

Nízkosacharidové palačinky můžete podávat s ovocem a pokapané ořechovým „máslem“ (na pastu rozmixovanými oříšky), s domácí marmeládou z ovoce a želatiny podle bílé Cukrfree kuchařky, s čokoládovou omáčku a nebo by vám mohla zachutnat moje supertučná variace s kokosovou šlehačkou, borůvkami, mákem a avokádem se skořicí. Záleží jen na vašich potřebách, osobním sacharidovém limitu a oblíbených potravinách.

5 z 1 hlasu
Vytisknout Připnout

Keto palačinky

Opravdu tenké nízkosacharidové palačinky z vajec a kokosového mléka
Chod dezert, snídaně, svačina
Kuchyně americká, evropská, nízkosacharidová
Množství 2 porce
Příprava 10 minut
Vaření 15 minut

Suroviny

  • 6 ks velkých vajec
  • 3 lžíce kokosového mléka (bez aditiv)

Postup

  • Rozmixujte dohladka vejce s kokosovým mlékem.
  • Na rozehřátou nepřilnavou pánev nalijte část řídkého těsta. Pánví opatrně kružte, aby se vám na ni povedlo těsto v tenké vrstvě rozprostřít, než začne tuhnout.
  • Jakmile je palačinka z jedné strany hotová, velmi opatrně ji širokou obracečkou otočte a usmažte i z druhé strany.
  • Stejným způsobem připravte ze zbylého těsta i další palačinky.

Tipy

Těsto obsahuje poměrně dost tuku, nepřilnavou pánev proto není potřeba vymazávat.
Vyzkoušeli jste tento recept?Vložte komentář a nebo hodnocení hvězdičkami. Přidejte svoje foto na Instagram a označte @skritcikuchyne či #skritcikuchyne 😉

V mém případě k snídani, ať už k palačinkám, jinému jídlu či občas jen samotná, nechybí káva. U nás většinou ráno vítězí moka konvička a během dne rovněž moka konvička nebo kapslový přístroj Nespresso. V létě to navíc někdy prostřídá káva louhovaná zastudena neboli cold brew. A jaké jsou vaše oblíbené domácí způsoby přípravy kávy? A máte ji rádi k palačinkám?

Pokud se Vám můj blog a zdejší recepty líbí, budu ráda, když mě podpoříte. Můžete mi poslat na účet menší či větší částku. Napadá-li Vás ale jiná možnost, jak mi pomoci chod blogu udržovat, neváhejte mě kontaktovat.

Sdílet: