Mandlovo-lněná kaše s máslem

Dcera má ráda kaši z mandlové mouky s kokosovým „mlékem“, i když fanynkou kokosu moc není. A jednou na ni měla chuť, ale „mléko“jsem po ruce neměla. Improvizovala jsem a tato hrubší verze mandlové kaše je dle ní prý ještě lepší. Já osobně preferuji původní recept, ale i tuto novou s chutí sním.

Suroviny

  • 1 hrnek vody
  • 4 lžíce másla
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 2 lžíce mletého zlatého lněného semínka (rozmixuju větší množství semínek a uchovávám je v mrazničce)
  • 2 vejce
  • dle chuti na ozdobu např. drobné bobulovité ovoce, mletá skořice, nepražený kakaový prášek nebo nahrubo nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda

 

Postup

Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte máslo, mandlovou moukou a mletá lněná semínka a za občasného míchání uveďte do varu. Jakmile začne směs houstnout, přidejte rozšlehaná vejce a kaši krátce za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Podávejte ji teplou, dle svých preferencí ozdobenou a ochucenou.

Sdílet: