Ani nevím, jestli se tomuto dá říkat recept, jak je to jednoduché na potřebné suroviny i přípravu. A je to dezert, který splňuje pravidla low carb high fat stravování, drobné bobulovité ovoce má vysoký obsah mikroživin a nízký obsah sacharidů, kvalitní kokosový olej zasytí a zdravě doplní kalorie.
Suroviny
- 200 g mražených maliny, borůvek, ostružin, jahod, rybízu či jejich směsi
- 4 lžíce zastudena lisovaného kokosového oleje
Postup
Mražené bobulovité ovoce promíchejte s tekutým za studena lisovaným kokosovým olejem (pokud je pevný, opatrně ho trochu zahřejte maximálně na teplotu lidského těla), ten vlivem chladu z ovoce ztvrdne a bude křupavý. Ihned podávejte jako malou svačinku nebo dezert.
Nojo, fakt, nějak jsem nad tím nepřemýšlela, ale vypadá to jak pokapané voskem 😀
Zkusila jsem s boruvkami a je to vyborne 🙂 Vypada to teda trochu jak zalite voskem ze svicky, ale chutove vynikajici 🙂 Moc dekuji za inspiraci i tyto jednoduche tipy 😉