Mražené bobulovité ovoce ve křupavém kokosovém oleji

Ani nevím, jestli se tomuto dá říkat recept, jak je to jednoduché na potřebné suroviny i přípravu. A je to dezert, který splňuje pravidla low carb high fat stravování, drobné bobulovité ovoce má vysoký obsah mikroživin a nízký obsah sacharidů, kvalitní kokosový olej zasytí a zdravě doplní kalorie.

Suroviny

  • 200 g mražených maliny, borůvek, ostružin, jahod, rybízu či jejich směsi
  • 4 lžíce zastudena lisovaného kokosového oleje

Postup

Mražené bobulovité ovoce promíchejte s tekutým za studena lisovaným kokosovým olejem (pokud je pevný, opatrně ho trochu zahřejte maximálně na teplotu lidského těla), ten vlivem chladu z ovoce ztvrdne a bude křupavý. Ihned podávejte jako malou svačinku nebo dezert.

Sdílet: