Ovocný pudink

Pokud vás už nudí přesnídávky, ale máte jich velkou zásobu, můžete z nich občas udělat i pudink. Na škrobu není výživově v podstatě nic hodnotného, je to jen zdroj sacharidů, tak to s jeho konzumací nepřehánějte.

Suroviny

  • 1,5 hrnku ovocné přesnídávky (rozmačkaného nebo rozmixovaného podušeného ovoce)
  • 1/2 hrnku vody
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • volitelně na ozdobu kokosová „šlehačka“

Postup

V kastrůlku za občasného promíchání uveďte do varu ovocnou přesnídávku. Mezitím ve vodě dobře rozmíchejte škrob. Do vroucí přesnídávky vlijte vodu rozmíchanou se škrobem, za stálého míchání uveďte do varu a povařte do zhoustnutí a vymizení škrobové pachuti, bude to trvat přibližně 2 až 3 minuty. Pudink podávejte teplý a nebo ho nechejte vychladnit v lednici a poté ozdobte kokosovou „šlehačkou“.

Sdílet: