Špaldová bábovka s hruškami a hřebíčkem

Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčí, podobně jako moje jablkové perníkové muffiny.

Suroviny

  • 150 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 15 najemno roztlučených hřebíčků
  • 3 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 150 g másla nebo kvalitního margarínu (např. bio Alsanu)
  • 100 g medu
  • 2 vejce
  • 300 g nahrubo nastrouhaných oloupaných sladkých hrušek

Postup

Smíchejte mouky s hřebíčkem a práškem do pečiva. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo nebo margarín, med, vejce a nastrouhané hrušky. Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit). Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.

Sdílet: