Špaldové jablečné knedlíčky

Ani nevím, jestli se nenám stydět toto nazývat receptem. Receptem, který vlastně ani není můj, jeho variací (i bez lepku) vygooglíte spoustu. Ale je vážně jednoduchý, rychlý a chutný, no, však sami vyzkoušejte.

Suroviny

  • sladší jablka
  • jemně mletá celozrnná špaldová mouka
  • nerafinovaná mořská sůl

Postup

Jablka oloupejte (pokud jsou velká a mají tenké slupky, ani je loupat nemusíte) a zbavte jádřinců. Očištěná jablka nastrouhejte nahrubo a postupně k nim zapracujte tolik mouky, až vznikne téměř nelepivé pevnější těsto. Lžící odkrajujte kousky těsta a pomocí mírně navlhčených dlaní tvořte malé knedlíčky. Vhoďte je do vroucí lehce osolené vody a vařte tak dlouho, až vyplavou na povrch a pár minut navíc. Jeden knedlíček vyjměte z hrnce, rozkrojte a zkontrolujte, jestli je dostatečně uvařený. Hotové knedlíčky sceďte a podávejte je polité medem nebo rýžovým sirupem a máslem či za studena lisovaným vlašskoořechovým olejem.

Sdílet: