Míchaná vajíčka na sladko
Vytisknout

Míchaná vajíčka na sladko

Netradiční úprava vajec k snídaní či svačině s ovocem
Chod snídaně, svačina
Kuchyně evropská
Příprava 10 minut
Vaření 5 minut
Množství 1 porce

Suroviny

  • 4 ks velkých vajec
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce másla nebo ghí či za studena lisovaného kokosového oleje
  • 2 lžičky skořice
  • ovoce dle vaší volby

Postup

  • Vajíčka vyklepněte do většího hrnku. Přidejte k nim vodu a pomocí vidličky rozkvedlejte.
  • Na mírně rozehřátou pánev odměřte zvolený tuk a ihned přilijte rozkvedlaná vejce.
  • Za stálého míchání dál zahřívejte. Houstnoucí vajíčka shrnujte od okrajů ke středu.
  • Měli byste získat míchaná vajíčka krémové konzistence. Taková přesuňte z pánve na talíř.
  • Vajíčka vydatně posypejte skořicí a obložte ovocem, případně dalšími zvolenými surovinami dle vaší chuti.

Tipy

Velikost porce uzpůsobte svému hladu.
S teplotou pánve to nepřežeňte, ať vám nevznikne omeleta nebo suchý trhanec.